Share the post "Przepisy na burgery z tuńczyka"
- Podziel się...
Szybkie, smaczne i zdrowe posiłki są możliwe i można je przygotować w domu.
Jeśli nigdy nie próbowaliście zrobić ich w domu, możecie zacząć od tych przepisów, które proponujemy. Są bardzo łatwe do wykonania, a sukces jest już gwarantowany.
5 PRZEPISÓW NA BURGERY Z TUŃCZYKA
1. SZYBKIE BURGERY Z TUŃCZYKA
Uzyskaj spersonalizowany plan żywieniowySchudnij w zdrowy sposób i nie zyskaj z powrotem! Porozmawiaj z dietetykiem online już teraz!
Eating Well proponuje prosty i szybki przepis z bardzo prostych składników. Potrzebujesz tylko 30 minut, a efektem są cztery pyszne hamburgery.
- Składniki-.
- 5 lub 6 odsączonych puszek tuńczyka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1/2 szklanki niskotłuszczowego majonezu
- 1/3 szklanki papryki
- 1/4 szklanki selera
- 1/4 szklanki cebuli
- 4 pomidory
- 4 liście sałaty
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Przyprawy do smaku
- Bułka hamburgerowa (opcjonalnie, można podać na bułce)
- Metoda przygotowania
- Tuńczyka, bułkę tartą, połowę majonezu, połowę papryki, selera, cebuli i przyprawy połączyć w misce i rozbić większe kawałki, aby powstała jednolita pasta;
- Dodajemy pozostały majonez oraz paprykę i dostosowujemy przyprawy;
- Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy z oliwek, podzielić ciasto na cztery części i przelać na patelnię;
- Gotuj przez około dwie minuty z każdej strony.
2. BURGERY Z TUŃCZYKA Z BAZYLIĄ
W przepisie, który wymaga tylko około 25 minut (plus czas odpoczynku ciasta) i służy do przygotowania czterech burgerów, Jamie Oliver proponuje doskonałe, praktyczne i proste połączenie.- Składniki-.
- 600gr stek z tuńczyka
- 1 gałązka bazylii
- 1 gałązka mięty
- 4 cebule
- Sok z jednej cytryny
- Kolendra
- Pieprz
- Oliwa z oliwek
- Sól
- Bułka do hamburgerów (opcjonalnie, można podać na talerzu)
- Do podania (opcjonalnie)
- 1 cytryna, pokrojona na kawałki
- Ketchup
- Metoda przygotowania
- W blenderze połącz tuńczyka, bazylię, miętę, cebulę, kolendrę, cytrynę i pieprz;
- Wyjmij ciasto i podziel na cztery równe części;
- Formować małe kulki z kadeka, a następnie spłaszczać je, aż uzyskają kształt hamburgerów;
- Pozostawić do odpoczynku na około pół godziny;
- Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy z oliwek i umieść hamburgery;
- Doprawić i smażyć przez około 2 minuty z każdej strony.
3. BURGERY Z TUŃCZYKA Z MUSZTARDĄ
Simply Recipes proponuje przepis na burgera z tuńczyka, który jest pikantniejszy i odważniejszy od poprzednich. Serwuje cztery burgery i potrzebuje tylko 10 minut w kuchni.
- Składniki-.
- 6 odsączonych puszek tuńczyka
- 2 łyżeczki musztardy Dijon
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka stołowa wody
- 2 łyżki stołowe pietruszki
- 2 łyżki cebuli
- Czarny pieprz
- Ostry sos lub tabasco
- 1 jajko
- 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- Metoda przygotowania
- W misce połączyć tuńczyka, musztardę, chleb, cytrynę, wodę, pietruszkę, cebulę, gorący sos, sól, pieprz i jajko;
- Doprawić solą i pieprzem;
- Wszystko razem wymieszać, aż powstanie jednolita pasta;
- Podzielić na cztery równe części;
- Z każdej uformować małe kulki, a następnie spłaszczyć, aż będą miały kształt hamburgerów;
- Umieść na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
4. BURGERY Z TUŃCZYKA Z KRAKERSAMI
Prostszy przepis niż ten był praktycznie niemożliwy. W nie więcej niż 10 minut będziesz miał gotowe cztery lub pięć burgerów, jeśli zastosujesz się do tej sugestii z An Italian In My Kitchen.- Składniki -.
- 2 puszki (250gr) tuńczyka
- 1 i pół filiżanki (125gr) krakersów
- 1 jajko
- 1 lub 2 laski selera naciowego pokrojone na kawałki
- 1/2 szklanki (125ml) lekkiego majonezu
- Metoda przygotowania
- Połącz wszystkie składniki w misce i dobrze wymieszaj;
- Doprawić do smaku;
- Podzielić na równe części, uformować małe kulki, a następnie spłaszczyć, aby uformować hamburgery;
- Gotuj na rozgrzanej patelni przez około 4 minuty.
5. BURGERY Z TUŃCZYKA Z IMBIREM
Jeśli lubisz lekki smak imbiru, to jest to idealny przepis na burgera z tuńczyka do wypróbowania. Zaproponowany przez Bon Appetit, jest bardzo łatwy do zrobienia i pyszny.- Składniki -.
- 120gr tuńczyka
- 1/4 szklanki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka stołowa posiekanego imbiru
- 2 łyżki stołowe posiekanego czosnku
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżeczki oleju
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- Sól
- Pieprz
- Metoda przygotowania
- Tuńczyka kroimy w kostkę i zostawiamy w zamrażarce, aż zesztywnieje (około 15 minut);
- Dodaj tuńczyka, szczypiorek, imbir i czosnek do miski i zacieraj;
- Dodajemy majonez i oleje i delikatnie mieszamy;
- Podzielić na kilka części i doprawić solą i pieprzem;
- Umieść na rozgrzanej patelni na około trzy minuty z każdej strony.
Pobierz spersonalizowany plan diety tutaj !
Zobacz także:
- Lasagne z tuńczyka: przepisy pełne smaku
- Zawijasy: zwinięte smakołyki
- Proste naleśniki: przepis, którego potrzebujesz
- Najlepsze przepisy na klopsiki